RenskeRobben.reismee.nl

Visite, verhuizen en reizen!

Een paar weken geleden was het dan eindelijk zover. Mijn lieve papa en mama kwamen mij opzoeken helemaal hier in Australië! En zo stond deze vrouw van de wereld (zo mag ik mezelf ondertussen wel noemen dacht ik zo) toch met wat klamme handjes en lichtelijke brok in haar keel te wachten op Sydney airport tot die twee oudjes (want zo kunnen we hen ondertussen ook wel noemen) uit de gate zouden komen! En hoewel alles binnen 5 minuten weer normaal was, en het voelde alsof we elkaar een week niet hadden gezien in plaats van 4 maanden was het natuurlijk fantastisch dat ze hier waren! Het was een nogal rare ervaring dat de voorheen twee werelden die je ervaart als je hier bent, mijn Australische leven met Australische vrienden en mijn Nederlandse vriendinnetjes en leventje, ineens gemixt worden. Het was natuurlijk heel fijn om papa en mama mijn leven hier te laten zien; waar ik woon, waar ik naar het strand ga, waar ik elke dag loop en ga, maar het bracht ook heimwee met zich mee. Doordat ze hier waren miste ik ook meer dan normaal mijn vriendinnetjes en mijn gewone Nederlandse leventje. Maar bovenal waren het natuurlijk enorm leuke weken! Ik heb papa en mama echt ‘mijn’ stad kunnen laten zien en we hebben natuurlijk de nodige toeristische uitstapjes gemaakt. De Blue Mountains, Taronga Zoo en de Sydney Tower stonden dan ook bovenaan ons lijstje! Maar na twee weken de grappen van papa aan te hebben gehoord waar ik al 1000 keer nep om gelachen heb, en de goede adviezen van mama ten harte had genomen was het dan ook wel weer welletjes en zwaaide ik met een goed en voldaan gevoel mijn ouders weer uit!

Ondertussen werd er hier in mijn ‘home away from home’ ook bepaald niet stil gezeten. Het lag al een tijd in de planning om te gaan verhuizen en die plannen zijn een paar weken geleden werkelijkheid geworden! Alhoewel we het zwembad hebben moeten inleveren wonen we nu wel veel dichter bij de stad en in een veel leukere buurt! Echter zit mijn tijd bij het gezin er al bijna op! Met nog amper 1.5 week oppassen kan ik wel zeggen dat ik inmiddels enorm last begin te krijgen van reiskriebels!

Op donderdag 29 maart gaat het tweede deel van dit hele Australische avontuur van start! Ik vertrek dan met de bus naar Byron Bay om te gaan genieten van het echte backpackers leven! Ik begin mijn reis dus in Byron Bay en ga vervolgens naar Surfers Paradise, Noosa, Frasier Island, Town of 1770 en de Whitsundays om half april in Cairns aan te komen! Vanaf daar ga ik met de bus naar het midden van Australie; Alice Springs. Na een weekje zal ik uiteindelijk vliegen naar Melbourne om daar mijn reis af te sluiten! Dan nog even terug naar Sydney en dan sta ik als alles volgens plan verloopt op 7 mei om 15.35 weer op Nederlandse bodem! Time flies when your having fun!

Wies

Kei leuk weer rens!! Tot vanavond ff Skype Xx

Ingrid kouwenberg

Leuk verhaal renske!!! Geniet nog van je reis!! Veel plezier!! X Ingrid

Noort

jaaa heerlijk verhaal! Ennn de thuis vriendinnetjes missen jou nog meer denk ik!! Ben benieuwd naar je reisgedeelte!! Jeej! X

Willem

Ik ben jaloers! Geniet ervan en kom maar snel weer deze kant op! Doeitje, X

Marjolein

Ik kan niet wachten tot je weer thuis bent Rens! Dan zal ik ook weer 1000 keer 'nep lachen' om jouw grapjes! Hahahaaa! Geniet van de laatste weken down under babe!

x

Mies

Te gek babe! Helemaal leuk, kan niet wachten tot 7 mei!

Nens

Jaaa, 't ZAB van 13 mei zal één groot feest worden worden!! En jouw reisavontuur natuurlijk ook! xxxx

ad

hoi renske
leuk verhaaltje. maar je mag gerust toegeven dat je de grapjes van jullie pa nog niet begrijpt.
gr ome adja