RenskeRobben.reismee.nl

The Holidays!

Kerst in je korte broek is iets wat je een keer moet meemaken. In plaats van me druk te maken over de biefstuk en het gourmetstel moest er dit jaar gedacht worden aan bikinis, of het bier wel koud in de koelbox lag en of ik wel goed genoeg was ingesmeerd. Want jawel; ik heb de kerst, samen met mijn hostfamily, doorgebracht op de camping. Deze dag had niets weg van een normale kerst, maar dit maakte hem zeker niet minder bijzonder. Kerst begon voor dag en dauw want zelfs op de camping wist Santa ons te vinden. Met gevolg dat er om kwart over 6 in de morgen cadeautjes uitgepakt konden worden! Santa was zelfs mij niet vergeten en dus begon de kerst heel goed! Na de dag doorgebracht te hebben met zwemmen en zonnen werd vervolgens een heerlijk kerstmaal gekookt. En dat allemaal boven een kampvuur! Ik kan niet anders zeggen dat het allemaal heerlijk was en dat toen ik eenmaal in mijn eigen kleine tentje lag ik met een enorm voldaan gevoel in slaap viel. Een klein beetje vreemd was het wel, maar ik had het voor geen goud willen missen.

Eenmaal thuis aangekomen, was het alweer bijna tijd voor oud en nieuw! En als je het geluk hebt om op New Years Eve in Sydney te zijn, wat doe je dan? In dit geval werd er gezorgd voor een eerste rang plek voor het beroemde vuurwerk bij de Harbour Bridge. En wel in front of the Opera House! Om 7 uur stond ik netjes langs mijn bed om vervolgens om half 9 ons plekje bij de Opera House veroverd te hebben. Het was enorm druk maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf een uurtje of 11 begon de zon lekker te schijnen, en toen om 12 uur de bar open ging was de middag zo om! Toen het eenmaal donker begon te worden steeg bij mij de nieuwjaarspanning toch wel. En toen het uiteindelijk 12 uur was, en 2012 officieel begon, barste het vuurwerk los! Het was zo indrukwekkend en mooi dat ik toen toch mijn eerste Australische traantjes gelaten heb. En sentimenteel als ik ben had ik zo graag mijn lieve vriendinnetjes daarbij gehad, en had ik juist op die prachtige plek en met dat fantastische uitzicht een klein beetje heimwee.

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook om vanaf Juni nog meer tijd door te brengen met iedereen die me lief is! Maar tot die tijd ga ik eerst nog ontzettend genieten van dit fijne land, want ook al mis ik soms iedereen thuis, ik ben zo blij dat ik hier ben en ondanks dat kleine beetje heimwee had ik 2012 nergens liever willen inluiden dan in het betoverende Sydney.

mama

Laat ik nou denken dat je ons ook een beetje gemist hebt met oud en nieuw!

Joyce

Klinkt echt super leuk nieuwjaar vieren in Sidney! Veel plezier nog!

Mies

Omg, ik moet hier bijna van huilen.

Lau

Mooi verhaal lieve Rens! Ben trots op je!

Hannie (ONA)

Hi Renske, Een heel leuk en gezond 2012 toegewenst. Hier was op de tv dat het bloedheet is daar. Lijkt me heel vreemd om dan Kerst te vieren.
Groetjes

annelies

Beetje laat maar alsnog de beste wensen Renske. Is het slechte weer dan eindelijk in bloedhete zon overgegaan?
We missen je hier ook maar als je veel mooie verhalen schrijft is het gemis wat minder, dus...
liefs

Sylvia

Hoi Renske,

Zomaar de groetjes van ons allemaal.

Sylvia en de rest